St. Middelkoop gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze Privacy pagina
  • 50 jaar ervaring, sinds 1970
  • Zelf ophalen of laten bezorgen
Toegevoegd aan bestellijst
Aanbevolen accessoires

Red Cedar

Red Cedar

Gelamineerd gegrond

Western Red Cedar (WRC) boeidelen gevingerlast en gelamineerd zijn 5800 mm lang (5,80 meter). Red Cedar is mede hierdoor een fraaie oplossing voor boeiboorden waarin je geen stuiknaden wilt zien. De delen zijn rift gezaagd, waardoor deze stabieler is. Het loslaten van de buitenste jaarringen komt dan niet voor. Dit is wel het geval bij kwartiers of los gezaagde delen. Het hout zal door deze speciale zaagwijze minder snel kromtrekken, uitzetten of krimpen.

De Red Cedar delen zijn rondom voorzien van een alkyd grondlaag van 60mu.  Door het lage gewicht zijn ze zeer gemakkelijk te verwerken.

Belangrijke specificaties:

  • Standaard lengte: 5800 mm en 5900 mm
  • Standaard dikte: 18 mm en 27 mm
  • Standaard breedte : 185 mm – 235 mm – 285 mm – 335 mm – 385 mm

Volhout

Western Red Cedar is een naaldhoutsoort die bekend staat om de grote kleurvariaties die voorkomen: licht geelbruin, rozebruin, zalmkleurigbruin en chocoladebruin. De meer donkere delen van het hout komen uit het centrale deel van de stam, de lichter getinte kleuren komen meer uit de buitenzijde van de stam. Als gevelbekleding kan Western Red Cedar zowel behandeld als onbehandeld worden toegepast.

Western Red Cedar valt in duurzaamheidsklasse twee.

Belangrijke specificaties:

  • Standaard lengte: op aanvraag
  • Standaard dikte: 18 mm en 27 mm
  • Standaard breedte : 185 mm – 235 mm – 285 mm

Red Cedar is een product waar je ongetwijfeld de beste en meest passende keuze in wil kunnen maken. De houtspecialisten bij Middelkoop helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Twijfel je over het type Red Cedar dat je wil toepassen? Neem gerust contact op!

Wij respecteren de zondagsrust.
Wij staan van maandag t/m zaterdag voor u klaar.