St. Middelkoop gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze Privacy pagina
  • 50 jaar ervaring, sinds 1970
  • Zelf ophalen of laten bezorgen
Toegevoegd aan bestellijst
Aanbevolen accessoires

PBM

PBM

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) kunnen het risico op (blijvend) letsel beduidend verminderen. PBM zijn voor rekening van de werkgever. Oók als het gebruik ervan niet wettelijk verplicht is. Werknemers zijn weer verplicht de beschermingsmiddelen te gebruiken en met zorg te behandelen.

Persoonlijke beschermingsmiddelen bieden werknemers bescherming tegen ongevallen. Ze beschermen het hoofd, het gezicht, ogen, oren, handen en voeten. PBM moeten voldoen aan het Warenwetbesluit persoonlijke beschermingsmiddelen.

De Arbowet bepaalt dat werkgevers beschermingsmiddelen gratis beschikbaar moeten stellen. Bovendien is de werkgever verantwoordelijk voor goede voorlichting over het gebruik en onderhoud ervan.